Pensiunea Cabana Valentina - Manastirea Humorului 3*

joi, 5 august 2010 13:07 By Admin , In , , , , ,

Departe de agitatia de zi cu zi, pe "taramul manastirilor" s-a inaltat semeata si incapatanata "Valentina";, o cabana in stil austriac, ce incearca sa aminteasca de faptul ca pe-aici a fost candva vechiul imperiu habsburgic si ceva din umbra lui s-a mai pastrat inca.

Construita in mare parte din lemn aceasta vrea sa pastreze caldura, culoarea si trainicia lemnului dea lungul vremii. Gardul traditional si autentic din lemn cu acoperis dranitit, vine sa completeze imaginea asigurand alaturi de aleile din lespezi de piatra de rau, o integrare perfecta in natura
Parapetii balcoanelor poarta accente locale, "florile" din lemn dand culoare si parfum cladirilor. Elementele moderne vin sa echilibreze imaginea si sa o plaseze in vremurile noastre.

Amenajarea paraului reprezinta o lucrare monumentala pe care arareori v-a fost dat sa o vedeti; protejarea malurilor cu busteni reprezinta o metoda folosita pe vremuri de nemti, iar la noi s-au folosit la drumurile forestiere. Se numesc "casite si podisti" si le-a facut "Tarzan", un fost maistru forestier din Malini.

Principala indeletnicire a localnicilor fiind cresterea animalelor, puteti gasi aici imaginea arhaica atat de mult cautata de turistii straini.
Va vine sa credeti ca duminica si in zilele de sarbatoare localnicii mai merg la Biserica imbracati in costum popular traditional?

Traditiile si sarbatorile religioase locale s-au pastrat atat de bine si se respecta cu atata strictete incat de multe ori te intrebi cand se mai munceste, chiar, vreo 90 de zile pe an?... daca nu ploua...(n.n. suntem rautaciosi si invidiosi), dar e bine ca e multa liniste si turistii asta isi doresc.

Exista lucruri pe care trebuie sa le vedeti, sa le simtiti si sa le traiti nu macar o data in viata, ci ori de cate ori puteti face acest lucru:

* covorul de zapada de la poalele brazilor, cu gardurile partial ingropate in nameti
* mirosul fumului de lemn de brad
* capitele de fan aliniate pe verdele crud al colinelor
* intoarcerea vitelor de la pasunat
* brandusele de primavara si ghioceii de padure
* gustul fragilor culesi chiar de tine
* racoarea ploii de vara la munte
* mirosul fanului proaspat cosit
* linistea noptii atunci cand se vad parca toate stelele
* fosnetul frunzelor uscate ce cad

ATRACTII TURISTICE:

* Manastirile Bucovinei
* Cetatea de Scaun a Sucevei
* Fondul etnografic
* Case Memoriale
* Orasul Gura Humorului
* Traditii si obiceiuri in Bucovina
* Planetariul Suceava

Nu uitati nici de gustul hribilor de padure, nici de afinata dulce care te inveseleste si nici de gustul merele coapte pe care, chiar, cand le-ati mancat ultima data? Stiati ca aici anotimpurile au miros? Acum aveti ocazia sa simtiti acest lucru! Va asteptam cu drag!

Pentru rezervari la Pensiunea Cabana Valentina - Manastirea Humorului,puteti apela:
0722.309.361 021.222.61.89

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu